tiistai 23. tammikuuta 2018

Intohimoni kohde, pikkelöidyt chilit

Satu Koiviston kirjoittama Gastronaatti 2 kirja on aivan ihana. Sain kirjan syksyllä synttärilahjaksi heti sen ilmestyttyä, ja luin sen jo samana iltana. Kirjan reseptit ovat tulleet jäädäkseen  Sinisen talon keittiöön ja pikkelöidyt chilit ovat yksi suosikeista. Pidän niitä lähes aina jääkaapissa valmiina, sillä ne ovat uskomattoman herkullisia. Käytän niitä pitsaan, salaatteihin, tortilloihin, pitaleipiin, kebabin kanssa, leivän päällä ja lähes minkä tahansa lisäkkeenä. Chilit toimivat myös piristäjänä muuten vaatimattoman makuiselle ruoalle. Myös tulisuutta kaihtava saattaa pitää näistä, sillä etikka leikkaa pahimman poltteen pois.

Teen chilini pestyyn ja keitettyyn Dijon-sinappipurkkiin.

Pikkelöidyt chilit
5 reilunkokoista chiliä
2 dl valkoviinietikkaa

Halkaise chilit toiselta sivulta ja poista siemenet ja kanta. Viipaloi chilit ja laita ne keitettyyn lasipurkkiin. Kaada päälle kiehautettu valkoviinietikka, etikkaa pitää olla aivan piripintaan. Jäähdytä ja siirrä chilit jääkaappiin. Chilit säilyvät hyvänä ainakin pari viikkoa. Purkkiin jääneen etikan säilytän jääkaapissa ja käytän normaalin etikan tavoin esimerkiksi salaatinkastikkeissa.


Chilit sopivat mainiosti kebabin kaveriksi. Siitä tulossa oma postaus piakkoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.