tiistai 8. toukokuuta 2018

Siemennäkkäri

Varoitus, tämä siemennäkkäri on niin koukuttavaa, että sitä napsii helposti ohimennessään puoli pellillistä! Löysin ohjeen Kotiliedestä viime kesänä, etsiessäni juhliin gluteenittomaan ruokavalioon sopivaa tarjottavaa ja tämä näkkäri maistui juhlissa kaikille mummonkurkkujen ja juustojen kanssa. Tällä kertaa näkkäri pääsi vappupöytäämme hummuksen ja tsatsikin kanssa rouskuteltavaksi!


Jos valmistat tätä keliaakikolle tai vilja-allergiselle, huomioi että keittiön ja välineiden täytyy olla hyvin puhdistettu ennen valmistusta. Itse teen juhlia valmisteltaessa siten, että valmistan kaikki eritysruokavaliot ja heille sopivat ruoat puhtaassa keittiössä ensin ja vasta sen jälkeen ruoat, joissa on allergiaa aiheittavia ainesosia. Kotijuhlissa onkin se hyvä puoli, että ruokavaliot ovat yleensä hyvin tiedossa jo etukäteen.

Siemeniä olen surutta vaihdellut sen mukaan mitä kaapissa on sattunut olemaan, sekaan sopii oikein hyvin vaikkapa kurpitsansiemenet.

Siemennäkkäri
2 dl maissijauhoja
1 1/2 dl seesaminsiemeniä
1 1/2 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
1/2 tl suolaa
1/2 dl rypsiöljyä
2 1/2 dl kuumaa vettä

Pinnalla sormisuolaa

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää öljy. Sekoita kuuma vesi sekaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperille ja laita toinen leivinpaperi päälle. Painele taikinaa litteäksi ja kauli lopuksi ohueksi, koko pellin kokoiseksi levyksi. Poista leivinpaperi ja ripottele pinnalle sormisuolaa. Paista 175 asteessa 40 -45 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä ja näkkäri on rapeaa. Jäähdytä näkkileipä ja taittele sopivan kokoisiksi paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.