keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Helpoista helpoin ja herkullisin: tomaatti-mozzarellasalaatti

Yksinkertaisista raaka-aineista syntyy usein ne kaikkein herkullisimmat makuelämykset. Aikoinaan opiskellessani ravintolakoulussa, opettajamme muistutti useaan kertaan nuoria opiskelijoitaan siitä, että tiettyjen makujen yhdistäminen tarjoaa hienoja makukokemuksia. Silloin yhtenä esimerkkinä käytettiin muun muassa tomaatin, mozzarellan ja basilikan salaista liittoa. Toinen esimerkki oli muistaakseni wieninleikkeen kanssa tarjottavan sitruunan, anjoviksen ja kapriksen yhdistelmä. Kotona isäni puolestaan valmisti silloin tällöin Saltimbocca alla Romanaa, jossa kohtaavat ohueksi paineltu vasikanleike, parmankinkku ja salvia. Ja tietysti parmankinkun suolaisuus ja hunajamelonin makeus on lyömätön yhdistelmä!

Herkullisuudessaan ja yksinkertaisuudessaan parempaa salaattia kuin tomaatti-mozzarellasalaatti on, ei varmaan kovin helposti löydy. Brunssipöytään viipaloin sekä tomaatit että mozzarellan ajatuksena laittaa niitä vaikka croisantin väliin. Jos tarjoan salaattia lounaalla tai kevyenä illallisena, revin mozzarellan vain ronskisti palasiksi. Päälle loraus hyvää oliiviöljyä, pari suihkausta balsamiviinietikkaa, suolaa sekä pippuria ja herkku on valmis.

2 kommenttia:

  1. Tomaatti-mozzarellasalaatti on kyllä yks parhaista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, ja siihen ei kyllästy koskaan. Aineetkin löytyy lähes jokaisesta kaupasta!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.